728x90 AdSpace

Τελευταία νέα

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συντήρηση και προστασία της πισίνας


 

Συντήρηση και προστασία της πισίνας.



          Η πισίνα μας, μικρή ή μεγάλη, ανοικτή ή σκεπαστή, χρειάζεται συντήρηση και προστασία. 
Είναι προφανές πως μια ανοικτή πισίνα είναι πολύ πιο εκτεθειμένη σε σχέση με μια σκεπαστή και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή. Καταρχήν, θα πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την χωροθέτησή της, γιατί ο ήλιος, ο άνεμος και τα δέντρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συντήρηση και στην προστασία της.  
          
          Ο ήλιος, τη ζεσταίνει, όμως η έντονη αντανάκλαση πάνω στην επιφάνεια θαμπώνει και κουράζει γι΄ αυτό θα πρέπει ο πάτος της πισίνας να είναι σε σκούρο χρώμα ώστε να τραβά την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά τα πλαϊνά της να είναι ανοιχτόχρωμα ώστε να την αντανακλούν και να τη στέλνουν στον πυθμένα. Ο άνεμος και τα δέντρα βρομίζουν την πισίνα, γι’ αυτό θα πρέπει να μην υπάρχουν πολύ κοντά της δέντρα και να φροντίσουμε για την προστασία της από τον άνεμο με ανεμοφράχτη. Τεχνικό, ή φυσικό (θάμνοι, δεντροστοιχίες). 
 

          Υπάρχουν βέβαια και των διαφόρων τύπων καλύμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της πισίνας, ακόμα και κατά τη διάρκεια χρήσης της, όμως αν δε χρησιμοποιούμε κάποιο από αυτά, η πισίνα μας βρομίζει πολύ πιο εύκολα. 
          Όσον αφορά τώρα στη συντήρηση της πισίνας, θα πρέπει να γίνεται ανελλιπώς ανεξάρτητα απ’ το αν η πισίνα είναι σκεπαστή ή ανοικτή. Οι κύριοι λόγοι που η πισίνα χρειάζεται συντήρηση είναι:
  • Η διάβρωση των εξοπλισμών λόγω της υγρασίας και των χημικών διαβρωτικών ουσιών.  
  • Οι διαρροές που δύσκολα εντοπίζονται διότι μπορεί να θεωρηθούν αποτέλεσμα εξάτμισης. 
  • Τα προβλήματα στην επένδυση της πισίνας.  
  • Ο καθαρισμός των τοιχωμάτων. 
  • Η αντιμυκητική προστασία που γίνεται με προσθήκη ειδικού υγρού, συμβατού με τα φίλτρα ώστε να μην τους προκαλεί διάβρωση, το πολύ κάθε 15 μέρες. 
  • Η ανανέωση του νερού. Η συμπλήρωσή του το μήνα πρέπει να ισούται με  μιάμιση φορά τον όγκο του νερού της πισίνας. 
  • Ο καθαρισμός των φίλτρων νερού.
          Η καλή συντήρηση της πισίνας είναι θέμα υγιεινής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελείται. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει βεβαίως να σημειώσουμε ότι το 99% των ρύπων περιέχεται σε μια λεπτή στρώση στην επιφάνεια του νερού της πισίνας. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα υπερχείλισης της πισίνας, δηλαδή οι υπερχιληστές της, είναι από τα πλέον βασικά της σημεία αφού μέσω αυτών γίνεται η εκροή του νερού από την επιφάνειά της. Καλό είναι λοιπόν να προσέξουμε στην κατασκευή τους έτσι ώστε να είναι σε τέτοια απόσταση μεταξύ τους και σε τέτοιον αριθμό που να εξασφαλίζουν την ομοιόμορφη εκροή του νερού.
 

          Τέλος θα αποτελούσε παράληψη να μην αναφέρουμε ότι η καθαριότητα και η συντήρηση της πισίνας μας καθορίζεται κι από την υγιεινή των χρηστών της, την τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά το σχεδιασμό της, τη χρήση απολυμαντικών υλικών όπως χλώριο, βρώμιο, ή όζον κι από τον έλεγχο του PH της και την καθαρότητα του νερού της.


Πηγή: topmagazine.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Συντήρηση και προστασία της πισίνας Description: Rating: 5 Reviewed By: CP CONSTRUCTIONS
Επιστροφή στην κορυφή