728x90 AdSpace

Τελευταία νέα

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Πόσες επιθυμίες μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικρό loft!!



Ένα νεαρό ζευγάρι, αγόρασε ένα χώρο 35,7 τ.μ., που βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός διώροφου κτιρίου, στο ιστορικό κέντρο της Μαριούπολης, στην Ουκρανία. Το διαμέρισμα της τυπικής πολυκατοικίας, που αρχιτεκτονικά τοποθετείται στην ονομαζόμενη «προ-επαναστατική» περίοδο, φιλοξενούσε αρχικά και το τυπογραφείο της πρώτης εφημερίδας της πόλης, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν γραφεία.
Οι νεαροί ιδιοκτήτες, ζήτησαν ένα σύγχρονο, ευρύχωρα και φωτεινά διαμέρισμα, με τα απαραίτητα μόνο έπιπλα και ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών.





Ο επανασχεδιασμός πρέπει να υποστηρίζει τις ακόλουθες επιθυμίες:
 - Υπνοδωμάτιο με σχετική απομόνωση 
 - Όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ντουλάπες
 - Χώρος μελέτης
 - Επίσημο δείπνο για 8 έως 10 άτομα.
 - Χώρος για πάρτι και μπουφέ για 6 έως 8 άτομα.
 - Αίθουσα κινηματογράφου για 4 έως 5 άτομα.
 - Φιλοξενία - διανυκτέρευση 2-3 ατόμων και βέβαια μία κουζίνα με όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες που θα μπορεί να υποστηρίξει την κοινωνική ζωή των ενοίκων.








Η λύση, αν και αρχικά μοιάζει με σπαζοκεφαλιά, ήταν μονόδρομος και δόθηκε από το ύψος του διαμερίσματος, το οποίο ήταν 4 μ. και μετά την ολική καθαίρεση της τοιχοποιίας και την αφαίρεση του δαπέδου αυξήθηκε κατά 20 εκ. Αυτό έδωσε την δυνατότητα για κάθετη ανάπτυξη των λειτουργιών.
Το υπνοδωμάτιο και μία μεγάλη γκαρνταρόμπα τοποθετήθηκαν στο επάνω μέρος της κατασκευής, σε ένα χώρο ανοικτό και φωτεινό που παράλληλα διατηρεί την ιδιωτικότητά του.





 
Στο ισόγειο, μία ντουλάπα –ειδική κατασκευή- από το δάπεδο μέχρι την οροφή, έλυσε το πρόβλημα της αποθήκευσης. Στο κάτω μέρος του κρύβεται ένα μεγάλο λυόμενο τραπέζι και οι πτυσσόμενες καρέκλες, στην μέση της κατασκευής τα μαξιλάρια και τα στρώματα για την φιλοξενία και στα υπόλοιπα σημεία υπάρχει άφθονος χώρος αποθήκευσης. Μία συρόμενη σκάλα εξυπηρετεί τα ψηλά μέρη. Την θέση της τηλεόρασης πήρε ένα σύστημα προβολής, με την οθόνη να είναι τοποθετημένη μέσα στο ντουλάπι.
Τα παλιά τούβλα, αφού καθαρίστηκαν προσεκτικά από το παλιό ασβεστοκονίαμα, συντηρήθηκαν και εντάχθηκαν στην minimal διακόσμηση παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην τελική εικόνα.

Πηγή:  designhome.gr




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Πόσες επιθυμίες μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικρό loft!! Description: Rating: 5 Reviewed By: CP CONSTRUCTIONS
Επιστροφή στην κορυφή