728x90 AdSpace

Τελευταία νέα

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σύγκριση συστημάτων θέρμανσης

Δημοσίευση από EPIRUS PORTAL

Ένα σύστημα θέρμανσης έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας πριν πάρουμε την απόφαση της επιλογής. Μπορεί η εποχή που διανύουμε να μας βρίσκει οικονομικά ευάλωτους παρόλα αυτά δεν θα πρέπει το μόνο κριτήριο μας να είναι μόνο το χρηματικό ποσό που θα καταναλώσουμε.
Τις πιο πολλές φορές διαλέγοντας να έχουμε μόνο λιγότερη κατανάλωση(λιγότερα έξοδα) καταλήγουμε σε λύσεις που η απόδοσή τους δεν είναι αυτή που χρειάζεται ο εκάστοτε χώρος. Συγκρίνοντας τα διάφορα συστήματα θέρμανσης με το συνήθη της θέρμανσης με λέβητα πετρελαίου  θα δούμε την εξοικονόμηση που μπορούμε να έχουμε. χρήσιμο είναι να παραπέμψουμε για αρχή στο διάγραμμα από τη μελέτη του ΕΜΠ για το κόστος θέρμανσης από τις διάφορες τεχνολογίες.
Σύγκριση συστημάτων θέρμανσης
Πρωταθλητής στην απόδοση και την οικονομία είναι η αντλία θερμότητας με -60% σε σχέση με το πετρέλαιο. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον λέβητα χωρίς παρεμβάσεις στο εσωτερικό της κατοικίας.
Το μειονέκτημα της αντλίας θερμότητας είναι το υψηλό κόστος εγκατάστασης (ο χρόνος απόσβεσης ελαττώνεται στις μεγάλες καταναλώσεις). Τα συστήματα με ηλεκτρικές αντιστάσεις (θερμοπομποί κλπ) έχουν πολύ υψηλότερο κόστος θέρμανσης από το πετρέλαιο που φτάνει το +45%.
Με το φυσικό αέριο όχι μόνο έχουμε εξοικονόμηση   -30% σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά είναι και μια λύση με σχετικά χαμηλό κόστος εγκατάστασης. Βέβαια το δίκτυο δεν έχει επεκταθεί σε όλες τις περιοχές οπότε δεν είναι προσβάσιμο από όλους.
Τέλος με τους λέβητες βιομάζας(πελέτες ξύλου) έχουμε σαφώς μια μειωμένη κατανάλωση της τάξης του -40% σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά σίγουρα πρέπει να λάβουμε υπόψη το σημαντικό κόστος και την συχνότητα συντήρησης όπως επίσης, τον χώρο που απαιτείται για την αποθήκευση του καυσίμου και  την σχετικά συχνή τροφοδοσία του.
Πριν αποφασίσουμε να κάνουμε μια αλλαγή στο σύστημα θέρμανσης καλό θα ήταν να έχουμε την σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους για να αποφευχθούν λάθη  που μπορούν να μας στοιχίσουν και στην απόδοση αλλά και στα χρήματα που θα δαπανηθούν.
http://www.epirusportal.gr/sigkrisi-sistimaton-thermansis/


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Σύγκριση συστημάτων θέρμανσης Description: Rating: 5 Reviewed By: CP CONSTRUCTIONS
Επιστροφή στην κορυφή