728x90 AdSpace

Τελευταία νέα

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ξενοδοχεία

 

Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ξενοδοχεία



          Ένας από τους βασικούς παράγοντες µείωσης των λειτουργικών εξόδων στις ξενοδοχειακές µονάδες είναι η εξοικονόµηση της καταναλισκόμενης ενέργειας. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελεί ένα από τους πιο ενεργοβόρους τομείς, καθώς η εξασφάλιση μιας ικανοποιητικής διαμονής για τους πελάτες απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. 
        Οι τοµείς που καταναλίσκεται ενέργεια είναι ως επί το πλείστον αυτοί της θέρµανσης και κλιµατισµού, του φωτισµού και της παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί πρόκληση για τις ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, καθώς, εκτός από την μείωση των εξόδων, μπορεί να βοηθήσει στη διαφοροποίηση του ξενοδοχείου από τον ανταγωνισμό μέσω της καινοτομίας και της ανάπτυξης της ταυτότητας κάθε ξενοδοχειακής επωνυμίας μέσα από την οικολογική συνείδηση, ώστε να παρέχεται μία σαφής πρόταση αξίας στον πελάτη.
Ποιες είναι οι διαθέσιμες λύσεις;
  
 ·  Αισθητήρες παρουσίας για έλεγχο φωτισμού και κλιματισμού
Ο έλεγχος του φωτισμού και κλιματισμού με αισθητήρες παρουσίας είναι ίσως από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στις ξενοδοχειακές μονάδες. Μάλιστα, τα συστήματα κλιματισμού είναι από τις πιο ενεργοβόρες εφαρμογές στον κτιριακό τομέα καθώς μπορεί να αποτελούν έως το 48% της ενεργειακής κατανάλωσης στα ξενοδοχεία (Πηγή:International Energy Agency).
Οι ποιοτικοί αισθητήρες παρουσίας μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε σενάριο εφαρμογής:

  • Αυτόνομος Έλεγχος, με ή χωρίς αντιστάθμιση φυσικού φωτισμού 
  • Έλεγχος μεγάλων περιοχών, με χρήση Master/Slave αισθητήρων
  • Σε συνδυασμό με Συστήματα Ελέγχου Κτηρίων (BMS)
      
     Η εξοικονόμηση μέσα από αισθητήρες παρουσίας, αναλόγως το χώρο εφαρμογής, μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 90%, σύμφωνα με το U.S. Environmental Protection Agency
 · Εξοικονόμηση νερού 
Βασικό πρόβλημα των ξενοδοχείων είναι η κατανάλωση νερού. Αυτό αντισταθμίζεται με προϊόντα μείωσης ροής σε βρύσες και ντουζιέρες, όπου η χρήση ξεπερνάει τις ανάγκες. Με τουλάχιστον 50% εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, δυνατό ψεκασμό νερού χάρη στον εξελιγμένο σχεδιασμό καθώς και απόσβεση που υπολογίζεται σε ελάχιστους μήνες, η επένδυση θεωρείται αναγκαία στις μεγάλες καταναλώσεις με πολλαπλά οφέλη για τα ξενοδοχεία και το περιβάλλον.
·  Τεχνολογίες φωτισμού LED
Τα ξενοδοχεία είναι πολύ ευαίσθητα στην κατανάλωση ενέργειας, ενώ είναι εμφανής η προσέγγιση που ακολουθούν σε θέματα περιβάλλοντος. Οι ανάγκες σε φωτισμό υπάρχουν τόσο στους κοινόχρηστους όσο και στους ιδιωτικούς χώρους των ξενοδοχείων. Οι λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας με τεχνολογίες φωτισμού LED για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 95% μπορούν να προσαρμοστούν στους ξενοδοχειακούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της αισθητικής και της άνεσης του πελάτη σε συνδυασμό με την οικονομία.
Πηγή : michanikos-online.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ξενοδοχεία Description: Rating: 5 Reviewed By: CP CONSTRUCTIONS
Επιστροφή στην κορυφή